Näyttelyt

Greta Salonen

Hedelmätarha
6.-29.6.2024
Greta Salonen, "Pieni pomelo", 2023

Näyttely tavoittelee puutarhojen tunnelmaa, jossa vehreys vyöryy päälle ja kasvillisuus täyttää tilan. Puutarhoilla on aina ollut tärkeä rooli ilon ja hyvinvoinnin tuojina. Ne ovat ihmisen toiminnan ja luonnon yhteistyötä, ihmisen suunnittelemia ja istuttamia, mutta toimivat luonnon ehdoilla. Luonnon voima ja värit jaksat hämmästyttää minua yhä uudelleen.

Maalatessani olen muistellut ensimmäisiä matkojani Välimeren alueelle ja välitöntä riemua, jonka puissa kasvavat hedelmät minussa aiheuttivat. Hedelmät olivat minulle tuttuja, mutta niiden poimiminen suoraan puusta oli häkellyttävää. Muistojen avulla on mahdollista matkustaa kauas liikkumatta mihinkään.

Työskentelyäni ohjaa ilo, harmonia ja kauneuden kaipuu, inspiroidun väreistä, luonnonmuodoista ja arjen yksityiskohdista. Työskentelyni lähtee liikkeelle rouheasta väreillä leikkimisestä ja maalien valuttamisesta, annan sattumalle tilaa. Kun saan pohjan valmiiksi alan etsimään sieltä muotoja, joita lähden korostamaan. Sattumanvaraisista maalilätäköistä syntyy kasveja ja hedelmiä. Pyrin tasapainoilemaan akvarellinomaisen viitteellisyyden ja tarkkojen yksityiskohtien välillä.

Näyttely kutsuu sinut viipyilemään värien ja muistojen äärelle, anna katseen vaeltaa, löytää ja kiinnittyä.

Greta Salonen

Olen 32-vuotias helsinkiläinen taiteilija-taidekasvattaja. Työskentelyäni ohjaa uteliaisuus, leikki ja yllätyksellisyys. Kokeilen mielelläni uusia tekniikoita ja sekoittelen niitä keskenään.

Inspiroidun tällä hetkellä väreistä ja luonnonmuodoista. Minua kiehtoo hallitun ja hallitsemattoman jäljen vuorottelu, sekä tasapaino esittävyyden ja abstraktin välillä.

> Kotisivut
> Biografia
> CV

Kaikki työt akryylimaalaus kankaalle.

Jaa tämä:

Käytämme sivustolla evästeitä, jotta voimme tarjota paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaisemman palvelun.