Näyttelyt

Tea Honkasalo

1.-30.9.2023
Tea Honkasalo näyttely, KUKKIA

MAALAUKSIA

KUKKIA

Maalasin nämä teokset teemalla Ilo. Maalaaminen, kukat ja värit tuottavat minulle suunnattomasti iloa. Halusin tuoda töihini myös sen näkökulman, että kauneutta on kaikkialla, kun vain osaa katsoa. Kukat maalauksissani ovat osittain kuihtuneita, mutta se tekee ne entistä kauniimmaksi ja mielenkiintoisemmiksi. Tavaroiden pelastaminen kirpputoreilta on toinen rakas harrastukseni. Kaikki maljakot teoksissani ovat second-hand löytöjä. Toisessa kontekstissa nekin saavat uudet uuden elämän.

Tea Honkasalo

Itseoppinut taiteilija, ammatiltaan sisustustoimittaja ja koulutukseltaan sisustusarkkitehti.

– Aloitin maalaamisen pari vuotta sitten, kun taiteilijaystäväni houkutteli minut Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan maalaamaan kanssaan. Aluksi maalasin maisemia akvarelleilla. Luonnossa maalaamisen koin hyvin terapeuttiseksi, mutta ongelmaksi muodostui, että talvella maalausharrastukseni oli tauolla. Maalasin syksyllä ulkona niin kauan, kunnes sormet jäätyivät tönköiksi. Talvitauolle jääminen tuntui turhauttavalta.

Idea kukkien maalaamiseen syntyikin kauniista jo hieman kuihtuneesta tulppaanikimpusta olohuoneen pöydällä. Kukat ja luonto ovat erityisen lähellä sydäntäni. Jo pikkutyttönä keräsin kukkia isovanhempieni huvilan villiintyneestä puutarhasta ja kesämökillä ojanvierustoilta. Kukat ovat lumoavan kauniita kuihtuneenakin. Aloitin kukkien maalaamisen alkutalvesta 2023 ja siirryin samalla maalamaan kankaalle akryylilla.

Kolmen lapsen äitinä minulla ei ole useinkaan mahdollista lähteä jonnekin maalaamaan. Olen ratkaissut asian, niin että minulla pysyvästi maalaustelineeni ja maalausvälineeni pystytettynä olohuoneeseemme, jossa on upea luonnonvalo. Perhe on suhtautunut tähän kannustavasti ja välillä myös kaikki lapseni maalaavat kanssani.

Tea Honkasalo
teahonkasalo@hotmail.com

TEOSLUETTELO

  1. Ilta-auringossa, 2023, 40 x 50 cm, 250 €
  2. Tummat kaunottaret, 2023, 40 x 50 cm, 250 €
  3. Carpe diem, 2023, 65 x 90 cm, 500 €
  4. Hattaraa ja vaahtokarkkeja, 2023, 65 x 90 cm, 500 €
  5. Suuria tulppaaneja, 2023, 65 x 90 cm, 500 €
  6. Pinkki daalia, 2023, 46 x 55 cm, 270 €

Kaikki työt akryyli kankaalle

Jaa tämä:

Käytämme sivustolla evästeitä, jotta voimme tarjota paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaisemman palvelun.